Електрично греење инженеринг

Electric-heating-engineering-1
категорија Графено далечно инфрацрвено подно греење Греење на печка на ѕид на гас Електротермалното Технологија на топлинска пумпа
Режим на греење Загревање на телото од 360 степени. Не е лесно да се зароби топлината Присилната циркулација на топол воздух распределбата на топлината е нерамна, се загрева и се лади Линеарна топлина, топла жица на повисока температура, што резултира со обезбојување на кожата или капакот Површината на цевката се загрева, а воздухот е сув
удобност Висок комфор, површинско загревање, не менувајте ја влажноста на воздухот, температурна разлика на градиент, температура на стапалото ладно Лошо, жешко, бучно, вртоглаво Удобно линеарно греење, температурна разлика во градиент воопшто Општо земено, постои градиентска температурна разлика, малку сува
Потрошувачка на енергија: 1 ден /10 часа /30 степени Ниска потрошувачка на енергија, околу 60% од обичното електрично греење, 50% од греењето на климатизацијата, внатрешно не24-часовно користење, заштеда на енергија отколку водовод, околу 80-120w/m2 Висока потрошувачка на енергија, 160 W/m2 Висока потрошувачка на енергија, околу 90% од обичната електрична печка за греење, 75% од греењето на просторот, внатрешно не24-часовно користење од 80-120w/m2 Средно до високо, околу 95% од обичното електрично греење, околу 80% од греењето со климатизација
Време на загревање Загрејте за 10 до 12 минути Ќе биде топло за 30 минути Загрејте за 30 до 45 минути Долго, околу еден час
Квалитет на воздухот Ослободете анјон, воздухот е свеж, може соодветно да отвори прозорец Затворен, воздухот е лесно заматен Воздухот е свеж и прозорецот може правилно да се отвори Воздухот е сув и прозорецот може правилно да се отвори
Три обезбедување Отпорен на вода, отпорен на влага и доказ за истекување Лесна работа и без истекување на вода Ризикот од истекување е висок Операцијата е комплицирана и лесно протекува

Температурата во просторијата може слободно да се прилагоди

Нема ограничување на времето за греење, можете да се загревате во секое време, за да ја избегнете грипната треска предизвикана од студ во есен и пролет, за вашето тело да биде поздраво и да можете да ја поставите собната температура одделно според различните потреби за греење на семејството. членови.

Electric-heating-engineering-3

Electric-heating-engineering-2

Анализа на животната средина на политиката на производите

Според статистичките податоци, ефикасноста на користењето на изворот во Кина е околу 33%, 10 процентни поени пониска од онаа во развиените земји. Потрошувачката на енергија по единица производ е повеќе од двапати од светскиот просек. Греењето на зградите учествува со 50% од вкупната потрошувачка на енергија. Недостигот на енергија и ниската енергетска ефикасност се сегашната ситуација на енергетската придобивка на Кина. „Заштитата на животната средина и заштедата на енергија“ се наметнати во првите редови со програмата за проценка на државниот совет „вето со еден глас“ која ги поврзува зачувувањето на енергијата и намалувањето на емисиите со перформансите на лидерите. Експертите предвидуваат дека до крајот на 2020 година, националната станбена изградба површина од новите 200-25 милијарди квадратни метри, во согласност со стандардите за заштеда на енергија во зградата 65%, 5% искористеност на пазарот пресметка, користејќи електротермички филм секоја година за земјата заштедете ги трошоците за греење сто милијарди јуани од погоре, во исто време избегнувајте ги необновливите ресурси на отпад од јаглен еден по еден и еколошките проблеми.

Со задолжителната имплементација на националните згради кои штедат енергија, индексот на потрошувачка на енергија продолжува да паѓа. Во Тијанџин, Пекинг и Шенјанг, тоа е соодветно 14W/mm, 18W/mm и 21,8w/mm. Од 2006 година, Shenyang има имплементирано стандард за заштеда на енергија од 65%. Потрошувачката на енергија беше само 15,26 w/mm, а надворешен коефициент на пренос на топлина на зградата се зголеми од 8,8 часа на 11,44 часа за да се намали температурата за 1 степен. Ако се одземе факторот на зафатеност од 3,8 W/mm, топлинската енергија што треба да се надополни со греење е 10,2 W/mm во Тијанџин, 14,2 W/mm во Пекинг и 11,46 W/mm во Шенјанг. Оваа термичка сатисфакција е многу лесна за електротермално загревање на филм. Едноставно кажете за одржување на структурното зачувување на топлината е добро, енергијата се губи помалку, употребата на електрична енергија е неизбежна помалку. Сегашните трошоци за парно греење нема да ги намалат трошоците за греење бидејќи изолацијата е добра.