Концепт на претпријатие

КОМПАНИЈА
ПРОФИЛ
Гуангруи технологија со јаглеродни влакна ко., Ltd. се придржува до деловната цел на соработка, споделување и win-win, придржување кон концептот за создавање богатство со интегритет, водење на индустријата со иновации, стандардизирано управување и координиран развој.

Создадете нов, побезбеден, енергетски поефикасен и интелигентен електричен систем за греење

Интегритетот создава богатство, а иновациите ја водат индустријата

Бидете храбри да се развивате, базирајте се на производи и создавајте одлични производи

Професионалност, интегритет, ефикасност, внимателност, одговорност, иновативност

Ефикасно извршување, внимание на деталите, потрага по совршенство

Настојувајте да станете едно од најконкурентните иновативни претпријатија во Кина

Греењето на север има итна потреба од надградба

Загадувањето предизвикано од централизираното загревање на јаглен во зима на север е исто така една од причините за магла. Греењето на јаглен постепено се повлекува од пазарот. Со силната промоција на националните политики за поддршка, како што се чистото греење, „јаглен до електрична енергија“ и побарувачката на луѓето за интелигентно греење за заштеда на енергија, перспективите на пазарот ќе бидат сè појасни. Јужните градови не се области за централно греење. Површината на урбаните станбени згради кои имаат потреба од греење е 1 милијарда квадратни метри, со излезна вредност од околу 200 милијарди јуани.

  • Прилагодено
  • Традиционалното
  • Вештачка интелигенција (ai)

Против загадување, магла и сино небо

Формата на загадување на воздухот е тешка, а маглата сериозно влијае на нормалниот и уреден живот на жителите. Големото количество јаглен кој гори за загревање е еден од главните фактори што предизвикува сериозна магла. Електричната енергија е чиста, безбедна, удобна и други предности. Спроведувањето на замена на електрична енергија е од големо значење за промовирање на револуцијата на потрошувачката на енергија, спроведување на националната енергетска стратегија и промовирање на чист развој на енергијата. Тоа е важна мерка за намалување на загадувањето на воздухот. Владата ги засили напорите за замена на електричната енергија и промовирање на рационално и ефикасно користење на чистата енергија. Електричното греење, како еколошки, штедлив и удобен метод за греење, е високо ценет од страна на владата поради неговата ниска содржина на јаглерод, заштита на животната средина и чистота. Греењето на струја ќе го замени традиционалното централно греење и ќе стане нов метод на греење.

Нови можности за развој на индустријата за графен + примена на технологија

Претседателот Си Џинпинг отиде во Џиангсу да ја истражи индустријата за графен. Мислењата за забрзување на иновативниот развој на индустријата за графен јасно покажаа дека графенот е клучна индустриска суровина што ја одгледува државата, а индустриската скала на графен во следните десет години ќе достигне еден трилион јуани. Графенот, кој е дебел само еден јаглероден атом, е познат како крал на новите материјали поради неговите најтенки, најлесни, најсилни и најтврди својства. Во исто време, неговата флексибилност, транспарентност, стабилност и својства на истегнување се одлични. Затоа, таа е наведена како стратешка нова индустрија што ја води идната конкуренција. Во многу области како што се националната одбрана, електронските информации, зачувувањето на енергијата и заштитата на животната средина, воздушната, биолошката медицина има многу широки изгледи за примена.

Најбрзиот графен е спроводлив, стапката на отпор е на минимум, треската е најуниформа во новата стратегија за наука и технологија материјали, со далеку инфрацрвено човечко тело е најблиску до далечните инфрацрвени светлосни бранови, научниците ја нарекуваат „светлина на животот“. Како резултат на тоа, графенот во областа на здравјето на зачувувањето на енергијата и заштитата на животната средина ќе има голема примена вредност. Безбедноста и стабилноста на електротермичкиот филм од графен, дури и загревање, брзина на греење, мала потрошувачка на енергија, заштита на животната средина без загадување, многу долг работен век. Графенот е флексибилен за лекување на електротермалните бранови на далеку инфрацрвена светлина за да се промовира микроциркулацијата на човечкото тело и да се направи воздухот да произведува голем број негативни јони, корисни за здравјето на луѓето.